Paintball speelster richt haar paintball geweer
shape-1

Onze Paintball Guns

Kwaliteit en veiligheid komen bij ons op de eerste plaats. Daarom maken wij alleen gebruik van kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar materiaal. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over materialen die niet lekker functioneren. Je kunt je dus volledig concentreren en opgaan in het paintball spel.

Paintballguns netjes op een rij uitgestald
arrow-left
arrow-right

Luchtdruk Guns

Bij Paintball Warriors spelen de volwassenen altijd met druklucht, dus geen CO2 flessen die veel te snel leeg gaan en ook nog eens slecht zijn voor het milieu. Al onze guns krijgen hun power uit 200 bar flessen die voor elke activiteit gevuld worden en, zo nodig, tijdens het spel worden bijgevuld. Deze flessen worden periodiek gekeurd om ervoor te zorgen dat ze 100% veilig zijn. De uitgaande druk wordt gereguleerd door een “regulator”. Die zorgt ervoor dat de gun altijd de juiste luchtdruk krijgt om optimaal en veilig te kunnen functioneren. De uiteindelijke schietsnelheid wordt geregeld en afgesteld in de gun zelf. Voordat wij de guns toepassen voor onze activiteiten wordt dat nauwkeurig gedaan en wordt de snelheid waarmee de paintballs de loop verlaten gemeten met een chrono meter om er zeker van te zijn dat er niet te hard maar natuurlijk ook niet te zacht wordt geschoten. De gewenste snelheid ligt tussen de 240 en 260 fps (voet per seconde).

Tippmann FT-12 (Lite)

Dit semi-automatische paintball geweer heeft dezelfde vorm en de eigenschappen als een standaard legergeweer. Hierdoor is hij makkelijk hanteerbaar en kun je er nauwkeurig mee richten.  De Tippmann FT-12 schiet bijzonder precies en kan makkelijk een snelheid van 300 fps (voet per seconde) halen. Dit relatief nieuwe model van Tippmann is niet alleen super accuraat en snel, ook gaat hij vrijwel nooit kapot en loopt hij zelden vast tijdens het spel. Niet onbelangrijk als je net middenin een gevecht zit of een aantal spelers op je af ziet lopen. Ook heeft dit model een Lite variant die kleiner en lichter is. Een goede keuze als je veel en snel wil bewegen. Daarnaast is de lichtere variant ideaal voor dames.

Voorbeeld van Tippman FT-12 Lite paintball geweer

Tippmann 98 Custom

Dit paintballgeweer wordt ook wel gezien als de AK-47 van de paintball guns. De reden hiervoor is simpel: Wat je er ook mee doet, hij gaat gewoon niet kapot. Of je hem nou door het zand haalt, in het water laat vallen of tegen een muur aan smijt, hij blijft gewoon schieten. Door de langere loop is hij iets accurater dan de FT-12. Daarentegen is de FT-12 compacter en lichter. Een bijkomend voordeel voor de unlimited spelers is dat deze paintball gun relatief weinig lucht gebruikt en kan tot wel 50% langer met 1 volle tank als de FT-12.Foto van een Tippman 98 paintballgeweer

Kinderguns

Paintball Warriors gebruikt twee types kinderguns die allebei werken op basis van hetzelfde principe. De kids moeten namelijk zelf de gun laden door een veer te spannen die vervolgens de paintball wegschiet. Dit wordt over het algemeen niet als vervelend ervaren. Sterker nog, de kinderen vinden het juist spannend dat ze zelf hun eigen wapens mogen laden. De kinderguns schieten veel minder hard (120 fps) dan de guns die voor volwassenen gebruikt. Dat is nog steeds voldoende snel om goed en ver te kunnen schieten maar niet zo hard dat het pijn doet.

JT splatmaster Z200 shotgun

JT splatmaster Z200 shotgun

Valken Gotcha Paintball Tactical Shotgun

Valken Gotcha Kindermarker