Speler van Fc Twente verstopt zich
shape-1

Paintball Spelvormen

Bij paintball is het natuurlijk belangrijk dat je goed gericht schiet en zoveel mogelijk spelers treft terwijl je het voor hen zo moeilijk mogelijk maakt om jou te raken. Dit is echter niet waarom wij zoveel van het spelletje houden. Wat paintball echt mooi maakt is de strategie die je samen met je team moet bedenken en uitvoeren. Wie gaat waarheen? Waar proberen we door te breken? Wie gaat er voor de objective (de vlag bijvoorbeeld) en wie probeert gewoon zoveel mogelijk kills te scoren? Aan het aantal verschillende spelvormen zit geen limiet, je kan het zo gek niet bedenken. Hieronder vindt je een aantal van de spelvormen die bij ons het meest gespeeld worden. Heb je zelf wat leukst bedacht? Onze instructeurs staan altijd open voor leuke nieuwe spellen.

Paintball vlag is veroverd en wordt naar eigen basis gebracht
arrow-left
arrow-right

Klassieke spelvormen

Deze speltypen worden eigenlijk altijd gespeeld en vormen de basis voor de meer complexere spelmodi en zijn op al onze velden speelbaar.

Death Match

Dit is de meest simpele vorm die er is en wordt vaak ‘Last man standing’ of ‘Free for all’ genoemd. Bij deze gamemode zijn er geen teams en geen objectives, er is maar één ding dat je moet doen: overleven. Iedere speler krijgt voordat het spel begint 30 seconden om een plek te zoeken in het veld. Als het startschot eenmaal gelost is, speelt iedereen tegen elkaar totdat er één persoon overblijft: de winnaar!

Team Death Match

De titel zegt genoeg. Twee teams strijden tegen elkaar tot één team volledig is uitgeschakeld. Dit is de meest gespeelde spelvorm en is ook vaak waar we mee beginnen. Beide teams moeten hun basis aanraken aan weerskanten van het veld, dit wordt ook wel ‘barrel to the base’ genoemd. Deze variant wordt soms met ‘respawn’ gespeeld waarbij een speler terug mag keren in het spel nadat hij of zijn getroffen is. In dat geval wordt er bijgehouden hoe vaak een team geraakt is. Het team waarvan de minste spelers zijn geraakt, wint.

Capture the Flag

Beide teams hebben in hun basis een vlag hangen die door de tegenstander veroverd moet worden. Het is dus belangrijk dat je niet alleen de vlag van de tegenstander probeert te veroveren maar dat je ook je eigen vlag verdedigd. Je kunt namelijk alleen winnen als je beide vlaggen in je eigen basis hebt!

Tournament

Tournament is eigenlijk gewoon een team deathmatch waarbij elke ronde de helft van de spelers afvalt. Het winnende team van de eerste ronde wordt opgedeeld in twee nieuwe teams enzovoort. Uiteindelijk blijven er 2 spelers over die in een 1v1 uitvechten wie de tournament champion wordt.

Speciale spelvormen

Dit zijn de wat meer ingewikkelde spelvormen die afhangen van het veld (en de gelegenheid) waarop je speelt. Bekijk onze velden om te zien welke vormen waar gespeeld worden of vraag onze instructeurs ter plaatse naar de mogelijkheden.

Multi-Team Death Match

In plaats van twee teams of ieder voor zich zijn er bij deze variant meerdere teams. Een groep van 8 spelers wordt bijvoorbeeld opgedeeld in 4 groepen van 2 die allemaal in hun eigen hoek van het veld beginnen. Het laatste team dat nog een speler in het veld heeft wint de game.

Bunny Hunt

Dit spel mag niet ontbreken bij een vrijgezellenfeest. De vrijgezel moet zich verstoppen in het bos en dan kan de jacht beginnen, maar pas op want de vrijgezel kan extra bewapend zijn. Een spel dat de vrijgezel niet snel zal vergeten.

Evacuate the paratrooper

Ga met je team op zoek naar de paratrooper die in vijandelijk gebied gedropt is en breng hem zo snel mogelijk in veiligheid. Bescherm hem met je leven want als de paratrooper geraakt wordt is het “game over”.

Headquarters | King of the Hill

In het veld is een strategisch punt gemarkeerd die je met je team moet innemen. Het team die als langst standhoudt wint de game.

Sabotage

Het doel is de basis van de tegenstander te saboteren door een tijdbom te plaatsen en af laten gaan maar let op de tijdbom is al geactiveerd bij aanvang van de missie. Wees snel want de tijd is dus beperkt.

Kill confirmed

Een getroffen tegenstander blijft op zijn plek zitten. Het is de bedoeling om zijn “dog tag” af te nemen. Pas dan krijg je een punt. Doe dit snel want elk team heeft een medic die een getroffen speler weer in het spel kan brengen. Het team die de meeste “dog tags” verzameld wint de game.