Paintball speler schiet vanachter muur
shape-1

Faq

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen.

shape-4
Algemeen
Wat doen we als het regent?
Paintball kan zonder problemen in de regen gespeeld worden. Alleen regen is geen reden om een paintball activiteit te af te lasten. Ouders/begeleiders van kindergroepen kunnen bij ons altijd overdekt zitten. Bij extreem weer met bijvoorbeeld onweer kunnen activiteiten om veiligheidsredenen door ons worden afgelast. De betalingsverplichting zal hierbij komen te vervallen.
Speel ik met echte paintballs of gebruiken jullie reballs (schuimrubber ballen)?
Paintball Warriors gebruikt enkel echte paintballs van hoge kwaliteit en geen rubberen ballen die je kunt hergebruiken (reballs).
Hoe zit het met parkeren?
Op onze locaties in Enschede en Oldenzaal geldt betaald parkeren. De benodigde parkeerkaarten kunnen bij ons gekocht worden voor het vaste tarief van  € 3 per stuk. Mocht je met de taxi komen of afgezet worden, let dan op want inrijden is betalen. Op onze locaties in Venlo en Venray kan er kosteloos naar het veld worden geparkeerd.
Krijg ik de verf uit mijn kleren?
Ja. De verf in paintballs is eigenlijk geen verf maar gelatine met natuurlijke kleurstoffen. Deze zijn met een beetje water makkelijk uit kleren te wassen. We raden wel aan om dit kort na de activiteit te doen.
Wat zijn de openingstijden van Paintball Warriors?
In Enschede kan er doordeweeks tussen 09:00 en 21:00 gespeeld worden en tussen 09:00 en 19:00 in het weekend. Op onze locatie in Oldenzaal mag er doorgespeeld worden totdat het donker begint te worden. Daarnaast zijn wij elke dag telefonisch bereikbaar tussen 09:00 en 19:00.
Zijn jullie op alle dagen open?
Ja. Wij zijn elke dag van het jaar geopend (op reservering) behalve op de kerstdagen.
Mag ik zelf eten en drinken meenemen?
Nee tenzij dit vooraf is overlegd (bijvoorbeeld met taart op een kinderfeestje).
Hoe oud moet je zijn voor paintball?
Volwassen paintball is toegestaan vanaf 18 jaar. Er is op sommige locaties ook de mogelijkheid om onder de 18 mee te spelen met speciaal goedgekeurde paintball guns daarvoor. Dit moet voorafgaand bij de reservering worden vermeld. Kinderpaintball mag al vanaf 8 jaar.
Veiligheid
Mag er drank of drugs voor of tijdens de activiteit worden gebruikt?
Nee. Paintball is veilig zolang iedereen zich aan de veiligheidsregels houdt. Om deze reden is het niet toegestaan onder invloed paintball te spelen. Indien één van onze instructeurs vaststelt dat er sprake is van drug- of drankgebruik en hierdoor een onveilige situatie ontstaat, dan wordt de activiteit per direct stopgezet.
Wat doen jullie aan de veiligheid?
Bij alle activiteiten heeft veiligheid de hoogste prioriteit! Daarom hebben wij veiligheidsregels opgesteld waar iedereen zich aan moet houden. Voor aanvang van het spel worden deze regels uitgelegd en dien je daarmee akkoord te gaan door ervoor te tekenen. Bij elk spel is altijd minimaal één instructeur aanwezig. De instructeurs zijn goed opgeleid, houden toezicht tijdens het spel en zorgen ervoor dat de veiligheidsregels nageleefd worden. Daarnaast gebruiken we hoogwaardige materialen die regelmatig gecontroleerd worden en aan wettelijk vastgelegde veiligheidseisen voldoen.
Doet paintball pijn?
Volwassen paintball heeft de reputatie heel pijnlijk te zijn maar dat is zeker niet het geval! Een pijnlijke plek kan niet altijd voorkomen worden maar als iedereen zich aan de veiligheids-, en spelregels houdt dan valt dat heel erg mee. Dat wordt ook vaak bevestigd door onze gasten. Mocht je toch wat extra bescherming willen dan kun je bij ons altijd een body armour krijgen. Kinderpaintball gaat een stuk minder hard dan het volwassen paintball en doet helemaal geen pijn.
Mag ik mijn eigen wapen meenemen?
Nee niet bij onze vaste pakketten. Onze wapens zijn zo afgesteld dat we precies weten hoe hard ze schieten, dit testen we ook regelmatig. Hierdoor weten we ook dat er altijd veilig gespeeld kan worden. Bij ons Flex arrangement is het wel mogelijk om je eigen wapen mee te nemen. Voor de voorwaarden bekijk dan de flex arrangementspagina.
Is paintball veilig?
ja. Zolang iedereen zich aan de veiligheidsregels houdt is paintball veilig. Tijdens het spel zien onze instructeurs daarop toe. Mochten wij zien dat er onveilige situaties ontstaan, zullen wij wij altijd het spel beëindigen om ongevallen te voorkomen.
shape-3
Arrangementen
Kan ik ook ter plekke een arrangement kiezen?
Dit is beperkt mogelijk. We hebben namelijk arrangementen van 2 en 3 uur. Heb je gereserveerd voor 2 uur dan kan het zijn dat er na jou al een groep komt. Wil je toch omboeken, meld dit dan gelijk vooraf bij de instructeur.  
Wat kosten extra paintballs?
Voor het budget  arrangement geldt een vaste prijs van 7.50 per 100 extra paintballs. Bij alle andere arrangementen hanteren we de volgende staffel tarieven: 100 paintballs - € 7,50 500 paintballs - € 35 1000 paintballs - € 60 2000 paintballs - € 100 Koop je paintballs online bij je reservering, dan krijg je daarop altijd 10% korting.  
Hoeveel speeltijd heb ik?
Bij al onze arrangementen is de genoemde tijd inclusief uitleg. Dit neemt normaal gesproken ongeveer 10 minuten in beslag. Wij raden onze gasten dan ook altijd aan om 15 minuten voor de start van de activiteit aanwezig te zijn zodat er zo min mogelijk tijd opgaat aan voorbereiding.
Reserveringen
Moet ik van te voren reserveren?
Ja, bij ons moet je altijd reserveren. Zeker als het gaat om zaterdagen raden wij aan dit zo snel mogelijk te doen omdat dit een drukke dag is die over het algemeen volgeboekt is. Voor het plaatsen van een reservering kun je het beste gebruik maken van de reserveringsformulieren op de site.
Wat als ik met meer of minder mensen kom dan dat ik geboekt heb?
Kleine veranderingen (tot maximaal 2 personen):
ten opzichte van het opgegeven aantal personen hoeven niet vooraf bij ons gemeld te worden tenzij hierdoor niet meer wordt voldaan aan het minimum aantal deelnemers van 8.
Voor grote wijzigingen (meer dan 2 personen) gelden de volgende richtlijnen:
Als blijkt dat meer dan 2 personen minder aan de activiteit deelnemen dan oorspronkelijk geboekt, dient dit uiterlijk 7 dagen voor de boekingsdatum per e-mail aan ons te worden gemeld. Als dit niet gebeurt, worden deze personen in rekening gebracht op basis van het geboekte arrangement per afwezige deelnemer (meer dan 2).

Als meer dan 2 personen extra aan de activiteit deelnemen dan oorspronkelijk geboekt, moet dit uiterlijk 7 dagen voor de boekingsdatum per e-mail aan ons worden gemeld. Indien dit niet gebeurt, behouden wij ons het recht voor om in dergelijke gevallen de extra personen te weigeren. Meestal levert dit geen problemen op en kunnen deze personen gewoon deelnemen. De kosten voor deze extra personen worden dan in rekening gebracht op basis van het geboekte arrangement.
Wanneer er ook Eten en Drinken bijgeboekt is:
In het geval van een arrangement met een eet- of drinkarrangement moet het definitieve aantal personen uiterlijk 7 dagen voor aanvang bekend zijn. Wijzigingen in het aantal paintballers kunnen volgens de bovenstaande richtlijnen nog na deze termijn worden doorgegeven. Na het verstrijken van deze termijn wordt het aantal gefactureerd zoals opgegeven 7 dagen voor aanvang.
Met hoeveel mensen kan ik paintball spelen?
Wij hanteren een minimum van 8 personen voor elke reservering (met uitzondering van het Flex pakket). Mocht je met minder willen komen dan kan dit alleen in overleg en na schriftelijke goedkeuring.
Kan ik mijn reservering (kosteloos) annuleren?
Annuleren is beperkt mogelijk. Je boekt bij ons namelijk een veld uitsluitend voor je eigen gezelschap. Op het moment dat een boeking kort voor de boekingsdatum geannuleerd wordt, kunnen wij dat veld niet meer inzetten voor andere groepen/ activiteiten en ondervinden wij op die manier financiële schade. Ook is het zo dat wij tijd kwijt zijn aan het verwerken van reserveringen en annuleringen. Daarom kun je bij ons wel annuleren maar worden er kosten gerekend afhankelijk van hoe kort op de boekingsdatum er geannuleerd wordt. Bij annulering: Meer dan 14 dagen voor ingangsdatum rekenen wij 10% van de boekingssom Meer dan 7 dagen voor ingangsdatum rekenen wij 33% van de boekingssom Minder dan 7 dagen voor de ingangsdatum 100% van de boekingssom.    
shape-4
Betaling
Kan ik een factuur krijgen?
Bedrijven krijgen van ons altijd een factuur. Zorg wel dat je gelijk de juiste factuurgegevens opgeeft vóór de activiteit. Voor het aanpassen(crediteren) van een factuur rekenen wij 19,50 per factuur. Als je als particulier een factuur wil dan worden daarvoor ook deze administratiekosten in rekening gebracht.
Moet ik gepast betalen?
Ja. Wij hebben over het algemeen geen wisselgeld. Daarom is het raadzaam om gepast geld mee te nemen.
Hoe kan ik betalen?
Bij ons kun je zowel met pin als contant betalen. Als je contant wil betalen, neem dan gepast geld mee. Wij kunnen niet wisselen.